• Menu
  • Home
  • Zoek

Nieuwe President EMO (Europese Mortel Organisatie)

Sinds medio juli 2015 heeft de Europese overkoepelende organisatie EMO een nieuwe President. De vorige President, Carlos Duarte van Portugal, was vanwege zijn leeftijd, niet voor herverkiezing beschikbaar.

NeMO EMO Vz. Erwan Dupuy

Erwan Dupuy uit Frankrijk is unaniem verkozen tot zijn opvolger. Erwan Dupuy (38) is Managing Director van Saint-Gobain Weber Frankrijk en beschikt over een rijke internationale ervaring. Hij is de negende voorzitter van EMO sinds de oprichting in 1991.
Met de verkiezing van Erwan Dupuy, zien we een belangrijk signaal afgegeven worden, namelijk dat de grote bedrijven erkennen dat bij de behartiging van de belangen in Europa alle krachten moeten worden gebundeld. De internationaal opererende bedrijven moeten hierbij een voorbeeld zijn en hun verantwoordelijkheid nemen.

EMO is in 1991 opgericht op initiatief van een aantal Europese Mortelproducenten en is nu het bestuursorgaan van de Verenigingen van Mortelproducenten uit 13 Europese landen. EMO, die haar zetel heeft in Brussel, behartigt de belangen van de producenten van zowel cementgebonden mortels, pasteuze producten als van buitengevels isolatie systemen. Volgens schattingen van EMO wordt in Europa met een totale omzet van bijna 6 miljard euro jaarlijks ongeveer 45 miljoen ton mortel geproduceerd.